پایدارسازی خاک چیست؟

به زبان ساده , تقویت خاک روشی است که برای بهبود سفتی و استحکام خاک با استفاده از روشهای ژئوشیمیایی به کار می رود. چندی پیش از فیبر طبیعی برای تقویت خاک استفاده می شد. این تکنیک قدیمی از عملکرد بالایی برخوردار نبود و زمان زیادی برای بازیافت خاک نیاز داشت.

در مهندسی ژئوتکنیک , خاک با توزیع مواد معدنی و مواد مغذی خاک احیا و تقویت می شود. تقویت خاک در مناطقی که احتمال فرسایش زیاد است ضروری است. این امر به ویژه در مناطقی که دارای خاک نرم هستند بسیار مفید است زیرا نمی تواند پشتیبانی کافی از هر ساخت و ساز یا ساختمان را ارائه دهد. این نوع خاک همچنین در برابر عوامل مختلف محیطی و طبیعی از جمله فشار پذیری بالا , مقاومت در برابر برشی ضعیف , تغییرات دما و غیره بسیار مستعد است.

تکنیک های مختلف مهندسی در تقویت خاک

در تقویت خاک از تکنیک های مختلف مهندسی برای تقویت مقاومت خاک استفاده می شود. یکی از محصولاتی که در دسترس هستند ژئوگریدها هستند.

ژئوگریدهای MacGrid معمولاً در تقویت خاک مورد استفاده قرار می گیرند زیرا از نظر ساختاری بسیار بادوام و مقاوم هستند. 3 نوع مختلف Geogrids در دسترس است که همگی می توانید اطلاعات بیشتری در مورد http://www.maccaferri.com/my/products/geogrid-macgrid/ کسب کنید.

ژئوتکستایل ها یکی دیگر از گزینه های محبوب هستند زیرا مقرون به صرفه , سودآورتر و بسیار سازگار هستند. این به حداکثر رساندن قابلیت تجدیدپذیر بودن خاک و ضخیم شدن حجم خاک برای افزایش استحکام کمک می کند.

ژئوتکستایل پارچه ای با نفوذپذیر بافته است. در ژئوتکنیک و مهندسی زیستی از آن برای جداسازی , تصفیه ,محافظت , تقویت و زهکشی خاک استفاده می شود. این یک تبادل دو طرفه را امکان پذیر می کند: در سراسر فیبر و درون فیبر. با بیش از 80 کاربرد , ژئوتکستایل ها بسته به نیاز خاک با پلیمر ,  پروپیلن یا پلی اتیلن با چگالی بالا تولید می شوند. به طور کلی , سه نوع روش تولید برای ژئوتکستایل ها وجود دارد: پرس کردن , نمدی و بافندگی.

آرماتور خاک چگونه انجام می شود؟

تقویت خاک با قرار دادن عناصر کششی در خاک به منظور تقویت پایداری و استحکام طبیعی آن انجام می شود. این با آوردن عناصر تقویت کننده در تماس با سطوح موجود در زیر مجموعه و زیر پایه توده خاک حاصل می شود. هنگامی که فشار بر توده خاک باعث فشار بر روی آرماتورها می شود , یک بار کششی ایجاد می کند که می تواند در برابر حرکت خاک مقاومت کند و پشتیبانی بیشتری را برای افزایش مقاومت فراهم می کند. به این ترتیب , یک سیستم تقویت خاک ایجاد می شود که مقاومت برشی بیشتری نسبت به جرم خاک به تنهایی دارد.

چالش هایی در تقویت خاک

برنامه های تقویت خاک همیشه مطابق با بافت خاک و ظرفیت تحمل بار آن تنظیم می شوند. با توجه به طیف گسترده ای از انواع خاک و انواع بار ، مهندسین زیستی چالش های زیادی را در طول تقویت خاک تجربه می کنند. این شامل:

برای خاکریزی در بنیادهای ضعیف

برای خاکریزی در پایه های ضعیف مانند فرودگاه های نزدیک به ماسه , بزرگترین چالش تقویت خاک و تثبیت آن است.

برای دامنه های شیب دار
لایه های ژئوتکستایل برای استحکام شیب های خاک روی زمین قرار می گیرند. هدف افزایش مقاومت کششی خاک برای حداقل کشویی یا چرخش است.
برای حفظ دیوارها

انواع مختلفی از برنامه های دیوار با ژئوتکستایل هایی مانند پر کردن در محل برای تقویت دیوارهای پشتیبان خاک مخلوط شده است. ژئوتکستایل جایگزینی برای سازه های بتونی ریخته گری سنتی برای حفظ دیواره ها است.

تثبیت subgrade

مقاومت کششی خاک نرم و آلی کم است. هزینه اولیه پر کردن زمین های سنتی می تواند تا 50٪ بیشتر از هزینه تقویت خاک با ژئوتکستایل باشد. از ژئوتکستایل ها می توان برای توزیع یکنواخت بار در داخل خاک و به حداقل رساندن جابجایی ذرات کوچک خاک استفاده کرد. از این رو , ژئوتکستایل ها جایگزین کم هزینه ای برای جابجایی سنتی در زیر طبقه , خاکبرداری و به دنبال آن روش های جایگزینی و تثبیت شیمیایی خاک هستند.

برای تقویت دوره پایه

ظرفیت تحمل بار خاک نرم را می توان با افزایش مقاومت کششی مواد دوره پایه دانه بهبود بخشید. ژئوتکستایل با افزایش ظرفیت تحمل بار در ساختار پایه دانه , مقاومت کششی خاک را افزایش می دهد. یک ساختار شبکه معمولاً برای تقویت مسیر پایه دانه ای استفاده می شود.

برای بستن یک محیط نرم.

ژئوتکستایل ها یک روش مقرون به صرفه برای تقویت خاک های نرم در مناطقی مانند تالاب ها , حوضچه های لجن و غیره هستند. ژئوتکستایل ها می توانند با ارائه پشتیبانی کششی بالا و قابلیت ضد تغییر شکل برای حمایت از سازه های ساختمان و بهبود کیفیت بدن خاک , خاک نرم را تقویت کنند.